Wilder Land Thee! Verwilder jij mee?

Wilder Land is het bedrijf waar we graag mee samen werken, ze staan voor een duurzame leefomgeving en bouwen akkers om tot mooie bloemenweides vol wilde bloemen en (on)kruid, niet alleen krijgen wij de lekkerste thee van eigen bodem, ook de bijen en vlinders zijn super blij met deze nieuwe manier van farming! Zelfs de verpakking is duurzaam. Een divers ecosysteem ontstaat door het kopen van deze Wilder Land thee. Verwilder jij mee? We verkopen de losse thee, de theezakjes en Wilder Land thee als duurzaam relatiegeschenk met een handgemaakt keramiek schaaltje!

Om de Nederlandse natuur te herstellen zullen we ons opnieuw met natuur moeten verbinden. Onszelf en ons landschap verwilderen. Op weg naar een Wilder Land. Waar allerlei leven groeit, bloeit en bruist. Daarom werkt Wilder Land samen met boeren, smaakmakers en lekkerbekken aan een Wilder Land. Stap voor stap, strook voor strook, soort voor soort.

De langgerekte weilanden waar koeien en schapen op staan te grazen, zien er vaak mooi strak en groen uit. Maar veel weilanden in ons land zijn er slecht aan toe. Er groeit maar een soort gras, meestal Engels raaigras. Het is op deze weilanden slecht gesteld met de biodiversiteit. Het zijn eerder “groene” woestijnen dan bloemrijke weide met vogels en vlinders, zoals je vroeger vaak zag.

Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Met het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. De bloemen van deze kruiden trekken zo weer insecten aan die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. Deze natuurlijke bestuivers hebben we hard nodig voor onze voedselvoorziening. Kortom: biodiversiteit is van levensbelang voor ons allemaal.

Benieuwd naar Wilder Land thee? Shop ze F*cking Fresh of de Offline blend via onze shop!