Over ons

Duurzame webshop sinds 2017

Wij hopen dat je door het lezen van dit verhaal ook overstapt naar het kopen van duurzame producten, duurzame relatiegeschenken, producten met een verhaal of producten van een kleine ondernemer. Het belang van kleine ondernemingen en duurzaamheid van producten die niet in verre landen in massa producties worden geïmporteerd maar gewoon lekker in Nederland want hier in Nederland en ook in Europa zijn zoveel toffe designers, entrepreneurs en fotografen te vinden!

Toen de oprichtster van Mookstories (Esther van Noordennen) opgroeide werd gezond en biologisch eten er met de paplepel ingegoten, (Oja, help, zij kwam op de wereld in 1983 en toen was couscous en kruidenthee nog heel ongewoon) Dat was niet zo moeilijk, ze verkochten reformproducten en woonden op een boerderij met een moestuin en genoeg boeren om hen heen voor kakelverse supplies!  Every day.. Same day.. want oh, wat was zij daar destijds niet erg blij mee! Haar jeugd was doorspekt met suikerloze lollies, zure jam op brood en niet te vergeten volkoren pasta’s.. Pas veel later zag zij hiervan de waarde in en startte in 2017 met de duurzame shop Mookstories.

Tot die tijd was reizen een passie en zij had het geluk om oneindig veel te kunnen surfen, outdoor kamperen en de vakanties werden gevierd in Frankrijk, Zuid-Afrika tot Bali en Vinkeveen. Tijdens die roadtrips kwam zij zoveel inspirerende mensen tegen en vond zij het zo bijzonder dat ze tijdens een reis door de bergen in de Dolomieten, inwoners tegen kwam die handgemaakte producten verkochten, van wijn, houtsnijwerk, biologisch eten uit de tuin van een restaurant, tot kaas en wol van de schapen uit de wei. Voor Esther waren zij bezig met het echte leven! Zij maakten producten uit de omgeving en waren creatief bezig met de grondstoffen om zich heen. Ze werd met haar neus op de feiten gedrukt. Zoals zij zelf zegt; ”Het idee om een webshop te creëren met duurzame producten, producten met een verhaal en creatieve mensen die hieraan mee werken vind ik nog steeds super tof en geeft een fijn gevoel”. We hopen dat dit ook voor jou geldt natuurlijk! Het product wat je bij de duurzame webshop Mookstories koopt is gemaakt door een keramist, een houtbewerker, een entrepreneur, designer, illustrator of fotograaf. Zij maken iets bijzonders voor jou, een duurzaam product waar zij volledig achter staan, vanuit het hart, vanuit een visie. Een groot deel van onze droogbloemen drogen we inmiddels zelf en Axilla Hekman maakt alle keramiek producten in haar eigen atelier. Dit alles wordt met zorg samengesteld en verpakt in een mooie verpakking voor duurzame cadeaus, relatiegeschenken of wordt geleverd aan retailers waarbij duurzaamheid ook hoog in het vaandel staat. Mede omdat de oprichtster is opgegroeid met veel natuur om haar heen sluit duurzaamheid perfect aan bij het concept van Mookstories. We gebruiken daarom alleen FSC, ecologisch verantwoord of gerecycled papier, we hergebruiken vaak verpakkingsmaterialen, of opvulmateriaal en blijven ver weg bij het woord: PLASTIC. Ook daarom steunt zij ondernemers die bezig zijn met duurzaam ondernemen, ecologisch verantwoorde producten en het milieu. Bij veel producten in de webshop staat een kort verhaal en kan je zien waarmee het product is gemaakt en door wie. Onze producten liggen ondertussen in meerdere winkels dus wellicht kom je ons ergens tegen tijdens het shoppen ; Sinds 2021 is Axilla Hekman met Poca Ceramics bij Mookstories gevoegd, samen creëren en maken we met zorg producten voor klanten en retailers.

Hieronder nog wat kleine feitjes van ons voor jou:

Stay wild and do the green thing (this makes us happy)

Laat je inspireren door anderen!

Outside is free!

Bekijk eens producten in Conceptstores of bezoek een kleine ondernemer (make them happy)

Wil je meer informatie over de shop? Volg ons dan via instagram @mook_stories.