Over ons

Duurzame webshop sinds 2017

Tof dat je mijn verhaal gaat lezen en ik hoop dat je door het lezen van mijn verhaal ook overstapt naar het kopen van duurzame producten of producten met een verhaal, misschien niet zozeer in mijn webshop maar misschien kan ik het belang van kleine ondernemingen toelichten en vooral de duurzaamheid van producten die niet in verre landen in massa producties worden geïmporteerd maar gewoon lekker in Nederland want hier in Nederland en ook in Europa zijn zoveel toffe designers, fotografen te vinden. En die breng ik hier samen, in mijn webshop. Hoe dan? Lees gerust verder! Ik neem je mee in mijn verhaal..

Vanaf kleins werd ons gezond, biologisch eten, ja zelfs toen al aten we couscous (Oja, help, ik kwam op de wereld in 1983 en toen was couscous heel ongewoon) met de paplepel ingegoten. Dat was niet zo moeilijk, we verkochten reformproducten en woonde op een boerderij met een moestuin en genoeg boeren om ons heen voor kakelverse supplies!  Every day.. Same day.. want oh, wat was ik daar destijds niet erg blij mee! Mijn jeugd was doorspekt met suikerloze lollies, zure jam op brood en niet te vergeten volkoren pasta’s.. Pas veel later zag ik hiervan de waarde in en ja, nu hebben we een moestuin en help nog erger; ik ben verhuisd van de stad naar een ieni mini dorpje in Noord-Brabant. Want tijdens mijn puberjaren stond bovenaan mijn lijst: In de stad wonen, veel reizen en vooral veel zondigen qua eten ;).

Reizen heb ik veel gedaan, ik had het geluk om oneindig veel te kunnen surfen en we vierden onze vakanties in Frankrijk, Zuid-Afrika tot Bali en Vinkeveen. Tijdens die roadtrips kwam ik zoveel inspirerende mensen tegen en ik vond het zo bijzonder dat we tijdens een reis door de bergen in de Dolomieten (ik was inmiddels gezwicht voor mijn liefde Lars) inwoners tegen kwamen die handgemaakte producten verkochten, van wijn, houtsnijwerk, biologisch eten uit de tuin van een restaurant, tot kaas en wol van de schapen uit de wei. Voor mij waren zij bezig met het echte leven! Zij maakte producten uit de omgeving en waren creatief bezig met de grondstoffen om zich heen. Ik kwam thuis en tot mijn grote geluk (en toch ook wel verbazing) werd mijn zeer commerciële, drukke baan tot halt geroepen. Economisch ging het slecht. Het bedrijf waar ik werkte produceerde in China, wat mij al een tijdje begon tegen te staan en ineens werd ik met de neus op de feiten gedrukt. Wat was ik eigenlijk aan het doen? Precies, niets van echte waarde! Geld verdienen met de verkoop & marketing van plastic en andere soortgelijke producten. En zo gaandeweg (na veel hersenspinsels) ontstond mijn eco webshop Mookstories. Het idee om een webshop te creëren met duurzame producten, producten met een verhaal en creatieve mensen die hieraan mee werken vind ik nog steeds super tof en geeft een fijn gevoel en dat dit ook voor jou geldt. Het product wat je bij ons koopt is gemaakt door mijzelf, of een entrepreneur, designer, illustrator, fotografe.. zij maken iets bijzonders voor jou, een product waar zij volledig achter staan, vanuit het hart, vanuit een visie. Omdat ik ben opgegroeid met veel natuur om mij heen sluit duurzaamheid perfect aan bij mijn concept. We gebruiken daarom alleen FSC of gerecycled papier, we hergebruiken vaak verpakkingsmaterialen, of opvulmateriaal en blijven ver weg bij het woord: PLASTIC. Ook daarom steun ik ondernemers die bezig zijn duurzaam ondernemen, ecologisch verantwoorde producten en het milieu. Bij veel producten in mijn webshop staat een kort verhaal en kan je zien waarmee het product is gemaakt en door wie. Onze duurzame kaarten zijn allen geprint op gerecycled of FSC papier en liggen inmiddels in meerdere winkels dus wellicht kom je ons ergens tegen tijdens het shoppen 😉 Hieronder nog wat kleine feitjes:

Stay wild and do the green thing (this makes us happy)

Laat je inspireren door anderen!

Bekijk eens producten in Conceptstores of bezoek een kleine ondernemer (make them happy)

Wil je meer informatie over mij? Volg mij via instagram @mook_stories. Hieronder wat foto’s gegrepen uit mijn leven met Lars, RAF en Maggie de hond 😉