De mooiste droogbloemen shop je bij ons!

De mooiste droogbloemen shop je bij de duurzame webshop Mookstories. Waarom? Omdat wij alle droogbloemenboeketten, droogbloemen in de houten standaard of droogbloemen met vazen zelf samenstellen, we veelal natuurlijke droogbloemen gebruiken in onze shop en zelfs een deel van onze bloemen zelf drogen.

We bestellen onze droogbloemen bij leveranciers in Nederland, waarvan een deel in Nederland wordt gekweekt en gedroogd en een ander deel wordt ingekocht. We kiezen de mooiste droogbloemen voor jullie uit! Daarom gebruiken we een mix van verschillende leveranciers in Nederland en drogen we zelf bloemen. Hou jij ook van natuurlijke droogbloemen? Wij wel! We verkopen het liefst droogbloemen zonder felle kleuren. Helemaal natuurlijk. Droogbloemen met felle kleuren worden namelijk flink bespoten.. Rondom de kerst maken we een uitzondering.. Nothing beats gold ;). Door de juiste kleuren met elkaar te matchen kan je een natuurlijk en toch kleurrijk droogbloemenboeket maken.

In de lente, zomer en zelfs in het najaar drogen we ook bloemen uit de tuin, of grassen uit de borders langs de weg. Voor het laatste moet je er snel bij zijn, want helaas zijn er nog veel gemeentes waar die borders langs de weg veelvuldig worden gemaaid. Super zonde eigenlijk. Het drogen van bloemen is niet moeilijk, je hebt voor het drogen alleen wel wat extra ruimte nodig en het liefst een droge, donkere kamer. De kelder voldoet bij ons! Lavendel, pluimen en strobloemen drogen we het meest en dat gaat vrij makkelijk maar ook de gele bloemetjes van de kerrieplant en korenbloemen drogen we. Je plukt de bloem als deze in bloei staat, wat soms wel wat jammer is van de mooie tuin die in bloei staat, daarom laat ik altijd een deel staan.. Moet je een grote tuin hebben voor al die bloemen? Nee hoor.. ieder hoekje kan worden benut en lavendel kan bijvoorbeeld ook makkelijk in manden staan. Heb je zelf al zin om aan de slag te gaan met het drogen van bloemen? Zeker doen, super leuk en je hebt er maanden plezier van in huis! Een kleine tip: hang de bloemen ondersteboven, zo blijven ze het mooist! Teveel werk voor jou? Of heb je een cadeau met droogbloemen nodig, dan kan je de mooiste droogbloemen via onze shop kopen!

We hopen natuurlijk steeds meer bloemen zelf te kunnen drogen, misschien een stukje land erbij? Wie weet! We houden je natuurlijk op de hoogte van onze droogbloemen en de verhalen hierachter!

Wil je graag een droogbloemenboeket op maat? Dat kan bij ons vanaf 40,-. Stuur een mailtje via info@mookstories.com en geef jouw voorkeuren op!