Coastcards – met plastic uit de Noordzee

COASTCARDS uit Nederland. Help jij mee het plastic uit de Noordzee te halen? Deze Coast Cards met gevonden strandplastic worden in Nederland geproduceerd door het bedrijf FANTASTBAAR uit Scheveningen. Nina en Sander zijn dit concept opgestart met als idee dat de enige manier om de oceanen en stranden schoon te maken van plastic, is door er een verkoopbaar product van te maken. Alleen dan krijg je wereldwijd iedereen mee! Het plastic uit de zee op de kaarten zijn gevonden op de stranden van Scheveningen, veelal visnetten die op het strand blijven liggen of weer terug in de Noordzee terecht komen. FANTASTBAAR streeft naar schone stranden en een zee zonder plastic: CLEAN UP THE OCEAN. Sander is een designer, gespecialiseerd in het ontwerpen van verpakkingen en Nina helpt bedrijven mee met start ups en is een marketing specialist, samen hebben zij Fantastbaar opgericht. Ze hebben een prachtige visie op ondernemen en hoe dit ook anders kan, ze blijven zich ontwikkelen en naast de Coastcards zijn er vele andere producten die zij op een duurzame manier op de markt zetten. Naast het opruimen van strandplastic en het verbreden van awareness op het gebied van een schone Noordzee en stranden hebben zij een veel bredere visie. Wij hopen nog veel van Nina en Sander te horen en zijn super blij met deze helden en de samenwerking die tot stand is gekomen!

De duurzame karton kaarten zijn gemaakt van gerecycled of waste materials. De plastic visnetten die op het strand zijn gevonden worden handmatig op de kaarten aangebracht. Ondertussen liggen de Coast Cards al in verschillend surfshops en andere winkels. Mookstories verkoopt de Coast Cards online per set en binnenkort ook per stuk.

Met dit gevonden strandplastic en het karton van waste materials voorkomen we vervuiling van de Noordzee en helpen we een handje mee aan het opruimen van onze stranden! Help jij ons mee? Stuur een kaart naar jouw vrienden en familie zodat iedereen zich bewust wordt van de hoeveelheid plastic in de zee en wat we daar WEL mee kunnen doen.